doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2014 11:45:51 - VLADIMÍR DEDEK

PANE POSLANČE.

LIDSKÁ HYENA- V přeneseném slova smyslu se jako hyena označuje člověk, který zneužívá lidského neštěstí nebo na něm parazituje. Český stát je, více méně od roku 1994 -od doby páně Vodičkově pogromu na postižené občany, dle mého názoru obrovská LIDSKÁ HYENA která vědomě parazituje na svých tělesně postižených občanech a tyto občany přivádí do ještě větších stresů ,než jejich postižení. Píšu-li český stát-lidská hyena, myslím tím LIDSKÉ HYENY působící ve státní správě, na soudech ,ministerstvech ,lékařských komisích a dokonce i ve vládě a PARLAMENTU ČR. Můžete mě říci , jakým způsobem se může ČESKO zbavit takovýchto lidí lidí rozhodujících mnohdy o osudech jiného člověka který má problémy nejen se svým postižením , ale taktéž s takovýmito LIDSKÝMI HYENAMI, které svým obrovským stiskem své ABSOLUTISTICKÉ moci již více jak 20-let rozsévají pouze zkázu a utrpení. Děkuji za odpověď. Dedek Vladimír,Třinec .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2014 10:37:52 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
Výkony úředníků ve státní správě jsou především odrazem a pokračováním toho, k čemu je tlačí nebo co jim umožňuje politika vlády a jednání a chování jednotlivých ministrů. Mizerné fungování státní správy a sílící asociální postupy uplatňované vůči hendikepovaným byly v posledních letech výsledkem vládnutí prokorupčních, asociálních a ekonomicky neschopných pravicových koalic vedených ODS. Nakolik, kdy a jestli v dostatečné míře se situace nyní zlepší s novou koalicí, je nutné posuzovat podle jednotlivých jejích kroků. Podle toho, zda je schopná vnímat potřeby občanů a přijímat a uskutečňovat věcné návrhy nejen vlastní, ale i ty, se kterými přicházejí občané, odborné instituce a zástupci parlamentní opozice. Zatím je to, co nová koalice předvádí, poměrně rozporné.