Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2014 13:16:05 - petra.prostejov

Sociální pracovnice

Vážená paní ministryně, ráda bych upozornila na špatnou funkci "sociálky", kdy jsou na jednu stranu zbytečně šikanovaní někteří lidé, na druhou stranu se spousta věcí neřeší. Uvedu několik příkladů:
- návštěva sociálních pracovnic v rodině, kdy je muž z Etiopie (pořad Čtyři v tom z loňského roku), kdy sociální pracovnice dítě ani nezajímalo
- šikana doma rodící ženy, u které se mělo jednat o prokázání, že je dítě skutečně její a že ho nikde neukradla, místo toho se pracovnice zajímala o věci jako výše jejího úvěru (zpráva z tisku zima 2014)
- návštěvy sociálních pracovnic u nevidomých rodičů, bezdůvodně posílané paušálně porodnicemi
- proti tomu příklad z mého okolí, kdy docházelo k fyzickému i psychickému týrání dcery. Rodiče byli pozváni na "sociálku". Otec ukázal modřiny (které mu mj. dcera způsobila v sebeobraně), případ byl uzavřen s tím, že je dítě agresivní, nebyla předvolaná ani starší dcera, aby vylíčila domácí poměry.
Takže týraní zůstávají týraní, nevinní šikanovaní...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.