PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2014 10:40:33 - princezna_sisi

protidrogová prevence mladistvých

Pane profesore/poslanče, chtěla bych navázat na včerejší debatu na ČT1. Zajímalo by mě, zda byste byl pro další hodinu tělesné výchovy navíc, a především, zda by nebylo dobré do osnov více zapracovat protidrogovou problematiku. Žáci chodí na exkurze do parlamentu, planetária apod., proč ale nechodí i do různých ústavů, kde se lidé ze závislosti léčí? A poslední dotaz, kdo nebo co zde podle vás nejvíce selhává? Rodina-škola-stát-policie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.04.2014 10:32:43 - PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor
 

Hodina tělesné výchovy navíc je určitě prospěšná. Ještě než tento plán oznámil ministr školství Marcel Chládek, připravoval jsem podklady na novelizaci zákona, který by přinesl školám mimořádné peníze na mimoškolní výuku. Ta by ale nemusela být zaměřena jen na sport, ale kupříkladu i na kulturu.  Nechal jsem si za tímto účelem zpracovat i analýzu Parlamentního institutu, aby zjistil, kolik se na tyto činnosti vynakládá v EU, pokud by Vát to zajímalo, mohu Vám ji poslat. Jinak širší protidrogovou osvětu na školách určitě, akorát nevím, zda lidé, kteří jsou hospitalizovány v sanatoriích, stojí o exkurze. Musela by tu být asi shoda na obou stranách, resp. všech třech, protože vedení sanatoria do toho má jistě také co říci.

Kdo nejvíce selhává? Obávám se, že svůj díl na tom mají všechny zmíněné instituce.