Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.04.2014 23:50:52 - křišťálová koule

Výsluhy pro učitele

Dobrý den. Kantoři se stále častěji stávají cílem brutálních útoků. přesto je jim de facto upírána možnost efektivní sebeobrany . Byla byste jako bývalá kantorka pro zavedení výsluh pro učitele tak, jako to mají policisté a vojáci? Policista v kancelářské funkci rozhodně není ohroženější, než učitelka na divoké škole.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2014 12:40:44 - Mgr. Jana Volfová
 Především by se měla zvednout prestiž učitele a ta se zvedne bohužel dnes jen tím, že to zaměstnání bude dobře placené a mladí lidé jej budou chtít vykonávat. Podívejte se, zda si dnes někdo dělá legraci třeba z bankovních úředníků. Všichni si jich váží ale jen proto, že jejich platy jsou velmi nadprůměrné. A pokud se jedná o renty, určitě učitel není tak ohrožen třeba jako horník nebo hasič. A hasiči žádné renty také nemají. Prostě na systém rent bych se podívala celkově znovu a dávala bych je podle výkonu funkce.  Hasič v terénu určitě ano. Učitel v diagnostickém ústavu zcela jistě ano, učitel na problematickém učilišti asi ano, učitelka v mateřské škole spíše ne, zrovna tak jako ne policista za stolem v kanceláři.