Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2014 12:18:14 - Petra Zánová

boj proti drogám

,,V pondělí 30. června 20014 jsem jednal v Liberci se saským státním ministrem vnitra Markusem Ulbigem mj. o zesílené policejní spolupráci mezi oběma zeměmi. Probírali jsme například novou formu spolupráce v boji proti drogám, ale také potírání majetkové kriminality a krádeží vozidel, kterými je příhraničí se Saskem výrazně zatíženo." Můžete být konkrétnější a skončí tak šikana na našich řidičů, kteří projíždí Německem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.07.2014 9:59:58 - Milan Chovanec
Děkuji za dotaz. Sasko - české příhraničí dnes zásadně ovlivňuje kriminalita spojená s výrobou a prodejem drog a německou poptávkou po těchto drogách. Společným cílem obou států je nekompromisní postup proti celému tomuto zločinnému řetězci, včetně majetkových deliktů, které s touto problematikou úzce souvisí. My jsme v tomto boji zaspali a tak dnes děláme přesně to, co se mělo dít již před sedmi lety. Konkrétně se jedná o rozšíření společných česko-saských policejních týmů, zajištění rychlé výměny informací a zároveň i odstranění vzájemných bariér. Nezbytné kontroly řidičů, které jsou výsostným právem každého státu Schengenu, by tak měly být cíleny na konkrétní případy, které jsou na základě důvodného podezření spojeny s pácháním trestné činnosti. To by mělo v konečném důsledku chránit před zbytečným zatěžováním spořádané cestující. Ti také mohou snadno najít informace o pravidlech a možných omezeních, se kterými se v Německu mohou setkat, na webu Ministerstva vnitra. Na těchto stránkách se cestující zároveň dozví, kam se obrátit a jak postupovat v případě, že se setkali s nepřiměřenou kontrolou ze strany německých orgánů.   Pro více informací:    webové stránky k Schengenu: http://www.mvcr.cz/eu-schengen.aspx   odkaz přímo na stížnosti: http://www.mvcr.cz/clanek/stiznosti.aspx