doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2014 9:36:18 - a je to!

Dobrý den

Žáden z politiků/podporující USA na UKrajině/ mi neodpověděl na tento dotaz!--Lže Brzezinski?/poradce prezidentů Cartera,Kennedyho,Johnsona atd a šedá eminence zahraniční politiky USA/-Velká šachovnice cituji:Amerika je nyní jediná supervelmoc a Euroasia je hlavní světová aréna.Rozložení moci na euroasijském kontinentu bude mít rozhodující důležitost vzhledem ke globálnímu vítězství ameriky v jejím historickém odkazu!Pouhý letmý pohled na mapu napovídá,že nadvláda nad euroasii automaticky přináší i podřízenost Afriky.Cílem amerického trumfu bude ekonomicky,diplomaticky,strategicky a v případě nutnosti i vojensky ovládnout tento strategicky důležitý region!!! Tolik z knihy-souhlasíte,že vše je naplánováno a dochází k realizaci plánů,jak ovládnout tento prostor?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2014 11:55:25 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

Nemíním v případě politiků a jejich poradců spekulovat o tom, co kdo napsal a řekl a rozvádět, jak to myslel. Důležitá jsou pro mne fakta. A ta vypovídají bohužel o tom, že vlády Spojených států staví velmi často zájmy svých finančních kruhů a zbrojařů nad mezinárodní právo a nad právo občanů jiných zemí na život.  Ani vláda Baracka Obamy v tom není jiná. Výsledkem takové politiky a jejím důsledkem jsou bohužel obvykle ohromné počty mrtvých, nepotrestané válečné zločiny těch, kdo se vydávají za tvůrce nových pořádků, zpochybnění základů mezinárodního práva a humanitární a sociální katastrofy v zemích, které se staly terčem "péče" vlád Spojených států. Svět by měl podle mého mínění ve 21. století užívat rozumnějších a efektivnějších, především mírových nástrojů řešení sporů, rozporů a konfliktů. Konec konců stav Iráku, Afghánistánu a Libye, ale i Sýrie, kam Spojené státy a další dodávají zbraně do konfliktu, který pomáhaly eskalovat, výmluvně ukazuje, kam imperiální politika Spojených států a některých další zemí paktu NATO vede. Vypadá to nakonec, že tam Spojené sáty svým zasahováním, agresemi a okupacemi pod záminkou zlepšení poměrů přivedly obyvatelstvo do daleko horších životních podmínek a způsobily nebo podnítily utrpení a ztráty na životech v rozsahu dříve nepředstavitelném. V té souvislosti také postupná eskalace toho, co se děje dnes na Ukrajině a co přerostlo do násilností a občanské války, je spojena se silnou ingerencí Spojených států a s kompromitací Evropské unie, která jim, jak naznačují někteří experti, až příliš ochotně skočila na lep. Vzniklé nedozírné škody a ztráty jdou pochopitelně nikoli k tíži těch, kdo konflikt podněcovali a pomáhali eskalovat, ale jejich tíhu nese obyvatelstvo Ukrajiny a celá Evropa.