ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2014 10:24:35 - Jan Plinto

Koncesionářské poplatky

Zdravím. Nepřijde Vám zcela nehorázné, aby Česká Televize vesele provozovala za peníze koncesionářů pět TV kanálů, financovala otřesné dokumenty kvalitativní kategorie C a přinášela jednostranné tendenční zpravodajství? Jistě, všem se nelze zavděčit, ale pokud tak dotyčný činí za své peníze či prostředky donátorů, jde v zásadě o jeho věc. Což věru není případ ČT. Neměly by se koncesionářské poplatky úplně zrušit, či alespoň omezit činnost ČT na jedinou TV stanici? Ideální by pak byla privatizace ČT, ale to dříve vyjdou na nebi dva Měsíce. Jaký je Váš postoj? Děkuji. J. P.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2014 10:41:48 - Ing. Karel Kapoun
Také Vás zdravím. Téma veřejnoprávních médií a koncesionářských poplatků se čas od času objeví, rozvíří se „plodná“ diskuze a skončí to tím, že se vymění ředitel ČT, někteří lidí v Radě ČT (tu volí Poslanecká sněmovna) a zvýší se koncesionářské poplatky. Osobně si myslím, že existence „státní“ televize je správný model, její statut je vyvážený a záleží jen na tom, jak se budou dodržovat pravidla hry. Jako vždy, jde jen o peníze a najít správně fungující model, je velmi těžké. A zde, více než jinde platí, co člověk, to jiný názor. Toto téma bude vždy vděčné.

S pozdravem     Karel Kapoun, senátor