ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2014 8:00:19 - chill

Doplňující dotaz k otázce týkající se konc.popl

Dobrý den pane Černochu, připojil bych se s dotazem, který také souvisí s koncesionářskými poplatky, resp. s tím, co za tento ze zákona povinný poplatek nabízí a prezentuje tzv. televize veřejné služby. Domníváte se, že tato televize plní roli spojenou s objektivním, vyváženým, nestranným a profesionálním zpravodajstvím skutečně dobře? Máte např. z informování o UK konfliktu ústy lidí jako je Karas, Pazderka, Fištejn a další rádoby odborníci a komentátoři (u kterých má tato TV tendenci vydávat jejich názory za objektivní důkazy a releventní informace popisující příčiny a následky UK konfliktu) pocit, že vše je v souladu s výše uvedenými principy toho, jak by měla taková veřejností povinně placená TV fungovat? Co můžete pro zvýšení skutečné objektivity informací z tohoto média udělat Vy jako poslanec? Jak vnímáte roli Rady pro r. a tv. vysílání? Jde skutečně o efektivní orgán, který dbá na výše uvedené principy a nebo jde o pašalík pro kámoše vybraných politiků? Díky za odpovědi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.09.2014 17:49:59 - Marek Černoch

Dobrý den.

 Otázka financování České televize je odvislá od toho, zda v České republice chceme veřejnoprávní vysílání, které bude alespoň elementárně nezávislé. Nad zrušením koncesionářských poplatků lze jistě uvažovat. Zároveň je ale nutné přemýšlet nad tím, jaké jsou alternativy. Pokud bychom veřejnoprávní média platili ze státního rozpočtu, dostaly by se do ještě silnějšího vlivu politiků, než tomu je dnes. Pokud by měla být televize financována na komerčním základě (příjmy z reklamy) dostala by se zase pod silný vliv zadavatelů reklamy. Otázkou samozřejmě je i to, jestli si v ČR vůbec chceme platit veřejnoprávní média. Já osobně jsem v této otázce otevřen diskuzi. Na otázku objektivity informování o situaci na Ukrajině, si nejsem jistý u téměř žádného média. A to hlavně na začátku krize.