ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2014 13:57:27 - Ondrej_Katz

Preference

Dobrý den pan poslanče, ptal jsem se již pana Okamury a chci i Vás: jak si vysvětlujete v mnoha městech tak výrazný nárůst preferencí, když se o Úsvitu mluví stále jen víceméně negativně? Třeba preference v Ostravě anebo v Hradci Králové jsou výborné a vysoké! děkuji O.K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2014 22:48:31 - Marek Černoch

Dobrý večer.

Úsvit je postaven na cestě k přímé demokracii, což znamená, že věříme v lidi. A lidi vidí, že plníme to, co jsme slíbili. Ať už jde o exekuce, boj proti lichvě nebo na druhé straně ulehčení života podnikatelů od neskutečné byrokracie. A možnosti lidí rozhodovat o věcech, které považují za důležité. Zvedáme a řešíme témata, která se dala řešit už dávno. Ale všichni na to kašlali. 

Bohužel, média nás většinou ignorují nebo píšou negativně. Posledním příkladem je služební zákon. Když jsme nad návrhy služebního zákona seděli, nikdo nepřemýšlel "co do něj nacpat, aby se někam dali umístit kamarádi". Chtěli jsme stabilní a efektivní služební zákon, který stabilizuje 65 tis. lidí ve státní správě a.. to by pomohlo i 10 milionům lidí, kteří s pracovníky na úřadech přicházejí denně do styku. To, že pozměňovací návrh na vyjmutí politických náměstků podal Úsvit (bez jakékoli dohody nebo jednání s prezidentem Zemanem), napsala média snad jednou a v malé zprávě. Taková je realita, ale nenecháme se tím znechutit.

Lidé v Úsvitu jsou normální lidé, kteří berou svou práci zcela vážně. Poslanec není titul. Je to vyjádření důvěry, které si vážíme a bereme ji zodpovědně.