MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2014 14:16:35 - Jendaba

Vy opravdu nepovazujete USA za agresora?

Opravdu ne, i pres napadeni a rozmlaceni Jugoslavie, Iraku, Lybie a Syrie? Opravdu ne, ani po tom co delali ve Vitnamu, Paname a Venezuele? Potom jste tedy zcela slepym, anebo pomatenym a nekompetentnim a mel byste misto zastupitele uvolnit povolanejsim.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2014 17:48:44 - MUDr. Jiří Štětina
V této době neuvažuji o rezignaci na mandát a kvůli Ukrajině a podobným názorům z 50. let už vůbec nikoliv. Pokud si tazatel přečte v Parlamentních listech moje názory na jistého pana Kupku, tak se doví jistě více, možná všechno.
  Za vše špatné a hrozné po roce 1948 mohli u nás západní imperialisté a hlavně USA, tak nám bylo prezentováno o vtloukáno do hlav, obrazně i skutečně těm, kteří byli zavřeni. Tak tuto dobu si v žádném případě nepřeji, nikoliv pro sebe, ale pro naše děti, vnuky a občany vůbec. Kolikpak je pisateli let, že má tyto kategorické názory. Také se ptám, odkud má tak spolehlivé informace? Že by propaganda KGB?   S porušováním mezinárodního práva jsem nikdy nesouhlasil a nikdy souhlasit nebudu, tedy s válkou na Balkáně i válkou na Ukrajině. Ale toto se tam dalo očekávat od smrti Josipa Broz Tita a sami Jugoslávci se toho báli již v roce 1985, kdy jsem mohl být poprvé s celou rodinou v tzv. devízové, západní, zemi. Tam byly a jsou nesmiřitelné problémy náboženské, etnické, sociální a mnoho dalších. Musím opět opakovat - svět ovládají dva státy, které si hájí své sféry vlivu. Které země to jsou, to jistě pan tazatel ví. Blízkému Východu osobně nerozumím, informace nemám o příčinách a důsledcích, ale jedno vím jistě. Nepřeji si, aby u nás byl fanatický islámský svět.
Pokud jde o Panamu a Venezuelu, tak je zcela něco odlišného, ale opět nemám podrobnější informace a nic bližšího o tom nevím. Možná, že tazatel tam byl, umí dobře jazyk a domluví se s lidmi. kteří mu to všechno vysvětlili. Já, bohužel, tuto přednost nemám.
A Vietnam? Tak to je úplně jiná záležitost i důvody. Ještě, když jsem příslušníkem Min. vnitra, dověděl jsem se na schůzi, že to, co nám říkají v novinách, je reálně úplně jinak. A to byl, prosím, plukovník MV. Byl však velmi rozumný a objektivní.
A úplně na závěr. V demokratické společnosti má každý právo na svůj názor, který je vyjádřen slušně a věcně. Na vyhrožování, fyzický a psychický nátlak  máme u nás, naštěstí, zákony, které v současné době, jako prostý občan této země, uplatním. 
S úctou všem slušným lidem MUDr. Jiří Štětina