Ing. Zbyněk Linhart

  • BPP
  • Děčín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2014 11:41:55 - Anička K.

prezident

Co jste snahou o vyvolání diskuze s prezidentem sledovali? Myslíte si, že by to bylo k něčemu? Přijde mi, že Zeman Senátem pohrdá, když by ho nechal vyhladovět…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 10:43:44 - Ing. Zbyněk Linhart
Myslím si, že obecně od prezidenta musíme očekávat víc, než laciné populistické projevy. To bohužel pan Zeman v posledních měsících předvádí. Pokud se to člověku nelíbí, měl by dát  svůj názor najevo. A protože jsme toho času senátoři, udělali jsme to společně a z místa, ze kterého to alespoň teoreticky je více slyšet. Senát má vůči prezidentovi a zahraniční politice sice malou a teoretickou kompetenci, ale i tak by měl být jeho hlas respektován. Myslím, že náš dopis prezidentovi (dopis Senátních klubů Starostů a nezávislých a KDU) je velmi slušný a umírněný. Pan Zeman dlouhodobě pohrdá kde kým. Bohužel. Kdyby se podobně nejen vyjadřovala, ale i chovala Poslanecké sněmovna, mohla by při schvalování rozpočtu "vyhladovět" kancelář prezidenta. Takto se vůči sobě asi nejvyšší ústavní instituce chovat nemají.