ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2011 9:24:20 - finist

Zdražení dálničních známek a teze zpoplatnění silnic prvních tříd

Chcete zdražit dálniční známky, zpoplatnit silnice I. třídy, je zajištěno to, že peníze půjdou zpátky do silnic? Hodně dálnic je ve strašném stavu, přestože všichni platíme.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2011 14:50:48 - Ministerstvo dopravy
Dobrý den, zdražení dálničních známek i teze zpoplatnění silnic prvních tříd zatím není nic jiného než jednou ze zhruba desítky úvah, které padly při řešení situace kolem návrhu státního rozpočtu pro příští rok. V rámci reakce na "černé vyhlídky roku 2012" došlo i na mapování maximálních možností na příjmové stránce resortu. Hledali jsme proto všechny možné i teoretické příjmy. Hovořilo se také o maximální výši mýtného, o zpoplatnění motocyklů a mnoha dalších věcech. Všechny ale zůstaly v mezi úvah bez konkrétních obrysů. Pokud by však jakékoliv z těchto prostředků měly směřovat jinam než do dopravy, z logiky věci by nám v této situaci moc nepomohly :-).