RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2011 21:54:14 - Jan Račák

Odpověď Ráček

Proč se tak vyhrotila situace kolem pana Paroubka a ČSNS, myslíte, že podobné "štěky" mohou pomoci levici v Česku, nebo jí ublíží? Ptám se zejména proto, že komunisté posilují právě na úkor ČSSD a to by mohl být jeden z důvodů - neustálé hádky, zatímco KSČM je pořád stálá. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2011 12:29:47 - RSDr. Vlastimil Balín
Na téma pana Paroubka se nehodlám vyjadřovat, je to jeho problém. Co je problémem české levice, a já to dlouhodobě tvrdím, je to, že je dze příliš mnoho subjektů tvářících se jako jediní zástupci toho co je tzv. nalevo. Nejen z historického hlediska leží největší odpovědnost na představitelích komunsitických odnoží levice, zejména současné KSČM. Důvody jsem též mnohokráte uváděl. že KSČM posiluje na úkor ČSSD? Snad ano, ale ona posiluje na celém spektru fluktujících nerozhodnutých voličích a prifituje z toho, že nic nedělá. Tudíš nemá, co pokazit. Nepodílela se na moci a tam, kde si tzv. sáhla, jen utrpěla ztráty, viz Most, Lom, Znojmo, tachov a jiná tradičně komunistická volební místa. Ano, v tom, že nic nedělá a ic nenabízí je KSČM stálá. Stálá je i v tom, jak klientelsitickou se díky současným řídícícm strukturám od Filipa přes karje (/zejména ústecký a MOravskoslezský) až po okresy se stala. A tuto pozici ke své škodě vedoucí k cestě do pozic společesného nezájmu drží. Lidé se k ní v současné době přiklánějí spíše pro tzv. symboly než kvůli programu, Stále věří, že KSČM, komunisté mohou nebo chtějí něco změnit. Ti opravdoví snad....tito - NE!