Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2015 12:43:51 - tiko

dobrý den

Vážený pane,děsí mně nekompetentnost MO Stropnického,z jeho veřejných vystoupení je vidět,že resortu vůbec nerozumí.Má otázka se týká spíše nefunkčnosti Branného výboru,proboha co tam p. Kádner dělá???to nevidí co se děje v armádě???nebo tomu vůbec nerozumí??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.01.2015 19:09:43 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz,který má několik rovin.Začnu Výborem pro obranu. Vedení výboru připadlo na základě dělení v poslanecké sněmovně Úsvitu a proto se předsedou stal jeho nominant. Mojí dlouholetou snahou a přiznám se,že ně moc úspěšnou, je posílení úlohy výboru coby kontrolního úřadu. To ovšem vyžaduje velkou aktivitu,která ve výboru poněkud schází.Zejména z pohledu přinášení a navrhování témat k projednání a také činnost podvýborů není pravidelná. Je otázkou,proč tomu tak je,ale velkou odpovědnost má vedení výboru, které připravuje program jednání. Druhou rovinou je vedení ministerstva obrany pod vedením M.Stropnického z ANO. Obecně  je vždy problém,když přichází do vedení člověk,který se obranou a armádou nikdy nezabýval. A to není pouze případ současného ministra. Nechci ministra omlouvat, ale on drtivou většinu problémů zdědil a jistě má snahu je řešit.Jeho problémem je neochota naslouchat a prozatím pouze prosazuje legislativu, kterou zdědil po svých předchůdců,a to bez nového analytického pohledu. A taktéž není vhodné, když dochází k velkým názorovým střetům mezi vedením MO a GŠ. Týká se to nejen koncepčních věci (KVAČR ),ale i personálních otázek (obsazení ředitele  VZ či VP). Osobně jsem docela skeptický, že se v tomto funkčním období podaří vyřešit aktuální problémy resortu obrany. Protože přesto,že upozorňuji na problémy prakticky denně, stejně ta karavana jde stále dál. Někdy je to dialog hluchých a to se opravdu nechci takto postižených nijak dotknout. Zdá se mi,že je třeba změnit systém a to zřejmé nikdo nechce. Zřejmě současný stav resortu a AČR vyhovuje. Ke škodě zejména profesionálních vojáků a zajištění obranyschopnosti naší země.