Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2015 12:19:15 - Václav N.

EU

Podle mě by stačilo, kdyby nás reprezentovalo v EU 3 poslanci: Vy, pan Zdechovský a Ransdorf o ostatních stejně není vůbec slyšet a evidentně si chtějí jen namastit kapsy. Nemyslíte, že by bylo namístě jejich počet zredukovat? A druhý dotaz. Co říkáte na výsledek voleb v Řecku i z pohledu EU? Co když se bude zdráhat platit dluhy? Nemůže to ohrozit setrvání země v EU? A vadilo by vůbec někomu, kdyby Řecko z EU vystoupilo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.01.2015 9:43:14 - Pavel Telička
Vážený pane Václave,

nemohu s Vaší nadsázkou souhlasit. Každý pracovitý, v problematice znalý,mezi zahraničními kolegy respektovaný poslanec (poslankyně) se zcela jistě hodí. I když souhlasím, že nejde primárně o počty, ale jakou práci jsou schopni a ochotni odvést.Nevím, jaká je motivace některých kolegů a kolegyň, ale ujišťuji Vás, že nejsem jediný, kdo kandidoval z úplně jiných důvodů než finančních. Nejsem sám, kdo měl lepší materiální postavení před EP než nyní. Jinou otázkou je, zda bych si dovedl představit úspory poměrným snížením počtu poslanců všech členských států a zrušením jednoho ze dvou sídel EP. Ano, uměl. EP by to prospělo. V neposlední řadě, kdybych si měl vybrat kolegy poslance či poslankyně, tak bych si asi vybral jiné české kolegyně a kolegy, než ty dva, co zmiňujete. Věřte mi, že je někdy velký rozdíl mezi tím, jakou práci poslanec  odvádí a jakou pozici skutečně má na jedné straně a na straně druhé PR, které kolem některých poslanců je. Každý máme jiný styl práce, každý ji děláme z jiných důvodů, liší se PR, realita a virtuální realita, náš přístup do médií. Musám zodpovědně konstatovat, že poslanci za ANO nechávají v EP jasnou, vititelnou a čitelnou stopu. Nejsem to zdaleka jen já.


Výsledek voleb v Řecku není ideální, ale je to výsledek demokratických voleb. Mrkněte na interview se mnou na DVTV, kde jsem se k situaci v Ŕecku vyjadřoval. Osobně jsem pro minimální flexibilitu u změn ve splácení dluhů. Řecko v EU zůstane a je to dobřei pro zbytek Evropy. Zdraví PT