Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.01.2015 13:00:18 - Hana40

jednotné přijímačky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký smysl mají jednotné přijímačky na střední školy, chápu úmysl minesterstva, aby se na školy dostávali ti, kteří mají ke studiu předpoklady a tím ubylo těch, kteří propadnou u maturity, ale to by to potom muselo být tak, že kdo nedosáhne na určitý počet bdů, nesmí na střední škole studovat, realita je bohužel taková, že jsou školy, které mají nedostatek zájemců a berou každého, takže i když žák u přijímaček pohoří, stejně ho vezmou a budeme zase tam, kde jsme teď a jen to bude stát ministerstvo peníze.
Děkuji za odpověď
Hana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.01.2015 16:41:58 - Marcel Chládek
Vážená paní Hano, děkuji Vám za otázku. Tyto přijímací zkoušky ověří nepodkročitelnou úroveň znalostí, které by měl mít žák při nástupu na střední školu s maturitou. Přijímací zkoušky budou povinné a ředitelé si budou moci sami určit, zda k nim přidají ještě další kritéria (talentové zkoušky apod.). Střední školy s maturitou tedy nebudou moci přijímat žáky bez přijímacích zkoušek.