Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2015 17:18:40 - Slánský I.

Jak byste hodnotil Stropnického jako ministra obrany?

Nemyslíte, že ministerstvu obrany by pomohlo, kdyby ho po dlouhé době řídil odborník? Pan Stropnický má své kvality, ale ne jako ministr obrany. Vůbec nechápu, jak se jím mohl stát. Kde jako herec nabral zkušenosti? Z krimi seriálů?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.02.2015 18:37:24 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Po koaličním poslanci chcete hodnocení ministra obrany Martina Stropnického. Já bych odpověděl na základě faktů a vlastní hodnocení přenechám na vás. MO za minulý rok neutratilo téměř 4.5 miliardy korun.Důvodem byly na jedné straně úspory (prozatím nevím kde se uspořilo) a na straně druhé se neproinvestovaly peníze na nutnou modernizaci. Z tohoto pohledu je pak velmi těžké, aby ministr šel za ministrem financí a požadoval "oprávněné" navýšení rozpočtu kapitoly 307. Také je zábavné sledovat v přímém přenosu snahu některých "jestřábů" o navýšení rozpočtu na 2% HDP. Tohle prostě nejde, protože MO na tuto skutečnost není připraveno. Dalším problémem je několikaměsíční mediální válka mezi M. Stropnickým a GŠ, zastoupeným NGŠ Petrem Pavlem. Nejedná se pouze o osobní animozity, ale o pohled na koncepci řízení a rozvoj Armády ČR. Tohle je opravdu problém. Třetí věcí je personální politika pana ministra. V současné době je na MO na můj vkus mnoho náměstků a různých poradců. A také obsazení postu ředitele VZ a nyní připravovaná změna na postu náčelníka VP, se ukazují jako problematické a to z několika důvodů. Čtvrtou věcí je doposud prosazená legislativa. Tady je nutno říci, že všechny tři prosazené zákony nebyly z dílny pana ministra, ale ten je pouze převzal od bývalých vlád, a to prosím se všemi chybami, které obsahují. Naposledy to byl zákon o zrušení VÚ Brdy a o plošném snížení dalších VÚ. Čas ukáže, že jsem měl pravdu, když jsem tento krok kritizoval. Již dnes se ukazuje, že je zájem o lesy ze strany katolické církve. A také prozatím není jediný zákon, který by měl být v tomto roce novelizován. Prostě není v současném legislativním plánu vlády na tento rok. Takže po pravdě řečeno ani členové Výboru pro obranu nevědí, co bude. Jedním z posledních problémů je projednávání a schalování Koncepce výstavby AČR (KVAČR). Přesto, že ze strany GŠ byl odsouhlasen a předán MO, Výbor pro obranbu jej měl v minulém měsíci projednávat. Teď se vše pozdrží do konce měsíce března, protože KVAČR leží u pana ministra. Na druhou stranu již dnes se spouští nákupy techniky, které z KVAČR vycházejí a to přesto, že koncepce není schválena. Je to prostě takové to tahání kočky za ocas.