ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2015 15:16:08 - kolumbus

co bude dál?

V čem se bude lišit program úsvitu a nové strany, kterou v rámci úsvitu chcete založit? A nepřijdete si jako kdysi VV a LIDEM? Nebo jak to bude? Bude členy ÚSVITU nějaké pod strany? Já si to nedokážu představit. A druhá věc, co mě zaráží? Proč jste si to nevyříkali s předseodu uvnitř strany nebo i prostřednictvím médií? Pořád lepší, než takhle zničit stranu. Nebo myslíte, že vás po tom všem budou lidé volit? Příměr s VV už jsem zmínil. Ostatně, co je pravdy na to, že jste se měli spojit právě s Bártou a lidmi kolem něj?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2015 15:38:36 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz a odpovím postupně:
- program bude vycházet z programového desatera a především jako základ bude přímá demokracie, tento program ale neobsahuje vše. Proto je třeba jej rozšířit o zcela reálný ekonomický program a oprostit se od zcela obecné rétoriky, která dorpovázela hnutí  Úsvit od samého začátku. Pokud nejsou nastaveny jasně definovatelné hranice, pak je možno kdykoliv z programu uhnout a to my nechceme. Ale jak jsem řekl, základ na kterém se bude stavět je program hnutí Úsvit, za ten jsme byli zvoleni a naše přesvědčení trvá.
- Ne ten rozdíl je zásadní. Lidem od VV prostě odešli. My jsme nic takového neudělali, jen a pouze jsme si odhlasovali vizi jak chceme pokračovat dále především při práci s lidmi v regionech. Přestaňme si nalhávat, že hnutí fungovalo správně. Toto nebyl puč, ale pokus o záchranu..
- moje představa je taková aby hnutí Úsvit bylo kooptováno do nové strany po vzoru Top 09 - starostové i s vedením reprezentovaným Tomiem Okamurou. Členové úsvitu? Je to devět lidí. Ani jeden z příznivců nikdy nedostal ani náznak šance se do hnutí dostat a naším zájmem je toto změnit.
- My si to vyříkali, proběhl klub, na něm proběhla diskuze nás všech. Ráno jsme přišli do sněmovny a bylo haló, naše tisková konference na kterou se Tomio Okamura nedostavil, pouze oznámila tuto, dle mého názoru skvělou zprávu pro naše příznivce. A pak si svolal tiskovou konferenci Tomio s Radimem Fialou a bylo to nazváno pučem a revolucí. Věřte, že překvapení nás všech bylo téměř neuvěřitelné. Tím momentem teprve začalo rozštěpení, které se ze všech sil snažíme potlačit, proto dnes do veřejného prostoru zazněla výzva Tomiovi ke konstruktivnímu přístupu.
- s nikým spojeni nejsme, toto je iniciativa nás, kteří pracujeme v regionech s příznivci, kteří postupně odcházeli a kteří byli neskutečně zklamáni přístupem hnutí po eurovolbách a po komunálních volbách. Věřte mi, že to nejtěžší je lidem stále opakovat báchorku o členství když už tušíte, že vedení hnutí o členství nikdy nestálo.
s úctou 
Petr Adam