Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2015 13:52:40 - Naďa L.

roaming

Píšete, že se členské státy snaží zrušení poplatků za roaming bránit. Které konkrétně? Spadá tam i my? Podle vyjádření vás, Zdechovského a dalších si myslím, že u nás nikdo o zachování nestojí. A co má EU z toho, že upřednostní zájmy telekomunikačních schopností na úkor občanů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2015 10:45:38 - Pavel Telička
Dobrý den, paní Naďo, v tuto chvíli je zřejmé, že Rada, tedy členské státy, dospěla k dohodě, která se snaží odložit zrušení roamingových poplatků. Jinými slovy, podle všeho tedy i  Česko. Ostatně jsem ministra průmyslu coby věcně příslušého ministra neslyšel se veřejně vyjádřit , že by s touto dohodou měl problém. Brzy tedy dojde k jednání tzv. trialogu mezi EP, Radou a Komisí.  EU z toho nic nemá, jde skutečně především o zájem telekomunikačních společností. Naopak ztráci členské státy na důvěryhodnosti. Na jednu stranu chtějí budovat digitální trh, na druhou stranu nejsou schopny ani zrušit roamingové poplatky. Určitě budeme chtít, aby Rada byla ambicioznější. S pozdravem Pavel Telička