MUDr. Jiří Maštálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2015 15:37:27 - Jirka Sup

společná Evropská armáda

Co si myslíte o návrhu předsedy Evropské komise Jean-Claude Junkera o vytvoření společné Evropské armády, která by stála mimo NATO?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2015 18:14:34 - MUDr. Jiří Maštálka
Především jsem přesvědčen, že jestli Evropa něco opravdu nepotřebuje a tím spíš za to nemá důvod vyhazovat peníze, tak je to nějaká Evropská armáda. Už tak se necháváme zbrojeníchtivými kruhy tlačit do poměrně rozmařilého a nesmyslného utrácení vrámci členství a nenasytných plánů NATO. Navíc souhlasím s drtivou prěvahou ohlasů na další Junckerovu iniciativu - mimochodem včetně pravicového politického spektra - že něco podobného jako je Evropská armáda nemá šanci vzniknout. Byl by to krok pro většinu členských zemí nad rámec jejich suverenity. Legislativy států jsou s něčím takovým neslučitelné. A otazníků bez odpovědí je víc. EU není zdaleka v názorech na armádní aktivity jednotná. Kde na takovou armádu vzít horentní peníze, které by stála (když tečou peníze do sil NATO), kdo by měl být zodpovědný za velení, kdo za případné ztráty na životech. Předseda Evropské komise prostě zase nešťastně a trochu i nebezpečně fantazíruje, místo aby se usilovně ji snažil řešit nemálo aktuálních problémů EU...