Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2015 11:16:25 - Gribrotová

Paní místopředsedkyně

Čím se liší role jednotlivých místopředsedů? Kdyby byl jeden, pochopila bych, že zastupuje předsedu. Co ale ti ostatní? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2015 17:13:52 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

Dobrý den, paní Gribrotová,

vzhledem k tomu, že jste umístila svůj dotaz do Parlamentních listů, domnívám se, že se ptáte na mou funkci 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu. Jako členka hnutí ANO mám také politickou funkci, na posledním celostátním sněmu jsem byla totiž zvolena místopředsedkyní do předsednictva hnutí. Pokud jde o Poslaneckou sněmovnu Parlamentu, nejde v případě místopředsedů, kteří jsou dohromady čtyři, jen o zastupování předsedy Sněmovny, ale jde především o řízení schůzí Sněmovny, což je funkce na psychické, ale i fyzické síly dost náročná. Proto je třeba,  abychom se spolu s panem předsedou v řízení schůzí střídali. Kromě toho je nutno se zúčastnit různých delegací, tuzemských i zahraniční cest, jednání s představiteli parlamentů jiných států, nejrůznějšími organizacemi, dále je tu práce ve výborech, komisích atd. Jako poslanci však máme řadu dalších povinností vůči voličům a organizacím v našich volebních obvodech, takže ne vždy můžeme být jednání Sněmovny přítomni. Z mých osobních zkušeností vyplývá, že nás místopředsedů na tento odpovědný úkol není příliš mnoho a mohu Vás ujistit, že se nenudíme :-).

Srdečně Vás zdraví

Jaroslava Jermanová