JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2015 13:10:28 - JežekZ.

sudové víno

Pane hejtmane, co si myslíte o zákazu prodeje zahraničních sudových vín či sudových vín obecně? Nechápu, proč stát svou neschopnost řeší tím, že vína radši zakáže.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2015 9:20:48 - JUDr. Michal Hašek
Nikdo nezakáže prodej sudových vín. Pouze u vín ze zahraničních se budou prodávat v nevratných obalech. Moravská vína se budou v sudu prodávat dál, ale s jasnou deklarací, že nejsou pančovaná a smlouvou s vinařem, který je vyprodukoval. Žádný poctivý vinař se nemá čeho bát. Naopak. Každý bude moci prodávat své víno, jak potřebuje. Dovozová vína se ale budou muset deklarovat a prodávat v nevratných obalech, aby skončila praxe, kdy se u nás prodá mnohonásobně více moravského vína než se vypěstuje. Zahraniční víno se vydává za české. Kromě toho to znesnadní daňové úniky, které vznikají černými dovozy a pančováním vína. Lidé, malí vinaři a poctivé vinotéky na to jen vydělají. Jejich nekalá konkurence bude muset přiznat jaké víno prodává a v jaké kvalitě. Pomůže to zkvalitnění celého trhu. A zabráníme tak tomu co se stalo u lihu. Bohužel se nám ta mafie vrhla na víno.