Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2015 14:28:11 - xaver.mirek

uprchlíci v EU

Jaký je výš názor na kvóty pro uprchlíky? A nemyslíte, že nejen EU, ale všichni problém podcenili? a máte vy jako politický nováček představu, jak problém řešit, když ti před vámi to nedokázali?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2015 18:35:57 - Pavel Telička
Dobrý den, když se podíváte na výsledky hlasování o rezoluci EP požadující závazné kvóty, tak uvidíte, jaký názor mám. Společně s dalšími europoslanci za ANO (a pak už jen  J. Zahradilem z ODS) jsem hlasoval proti této rezoluci, a to prakticky jen z důvodu, že rezoluce obsahovala povinné kvóty. Středobodem rezoluce jsou právě kvóty, což se někteří kolegové, kteří hlasovali pro rezoluci, snažili zamlžit. Současně s Vámi souhlasím, že mezinárodní společenství, včetně EU, nemělo připravené plán B k realizaci po rozpadu státních struktur některých zemí, odkud do Evropy přicházejí uprchlíci. Kromě absence tohoto plánu postrádám také rychlejší a komplexnější akceschopnost při řešení těžko udržitelné situace. Teprve před několika dny Rada EU zareagovala řadou opatření, přičemž si můžeme klást otázku, zda jsou tato dostatečná. Co se týká řešení situace, obávám se, že při daném časovém prodlení  bude řešení mimořádně náročné. Vyjádřil jsem se k danému na svých webových stránkách http://www.telicka.eu. Stručně řečeno, EU bude muset vyvinout podstatně vyšší úsilí. Bez efektivní společné zahraniční a bezpečnostní politiky, dostatečně finančně vybavené humanitární politiky, dobře cílené rozvojové politiky v rovině prevence, bez spolupráce se státy sousedícími se státy odkud uprchlící pocházejí, bez pomoci stabilizaci některých těchto zemí, bez předsunutých vojenských a dalších prostředků ve Středozemním moři a bez lepší koordinace asylových, imigračních a policeejních orgánů členských států to prostě nepůjde. S pozdravem PT