ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2015 10:15:44 - Vogel Rudolf

Připravue naše vláda za zády občanů konkordát s Vatikánem a jeho důsledky pro občany ČR?

Dobrý den, vážený pane senátore, dostala se ke mně informace, upozornění, na netransparentní jednání naší vlády za zády občanů o zřízení konkordátu mezi ČR a Vatikánem. Protože i z naších veřejnoprávních sdělovacích prostředků jakési zprávy o chystané smlouvě mezi ČR a Vatikánem zazněli, mám silné obavy o demokratický vývoj v ČR, ztrátu suverenity českého státu, dále zda se nerozjíždí postupná likvidace sekularizace státu od Římskokatolické církve prosazená T.G.M. v r. 1918, se snahou o znovuzískání veřejné moci např. přes "knížete" aj., čehož dokladem může být Kalouskem a Římským vyšším klérem prosazená absolutní finanční reparace (restituce) za podivných, krajně netransparentních praktik, především Římskokatolickým církevním právním subjektům ve výši minimálně 134 miliard a víc z našich daní? Děkuji za osvětlení a případnou odpověď, s pozdravem Rudolf Vogel

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2015 6:47:58 - Jan Veleba

 Dobrý den pane Vogle. Omlouvám se, že odpovídám až dnes, mám ve zvyku vždy reagovat hned, ale zkusil jsem tento dotaz, tedy jak to je se smlouvou s Vatikánem zadat, ale ničeho jsem se nedočkal. Jasné je pouze to, že smlouva je jaksi odložena a s její ratifikací se nespěchá. To ve mně ale evokuje pocit, že to může být smlouva,  připravovala se za minulého premiéra Petra Nečase,  nemusí být pro ČR výhodná a proto podám coby senátor oficiální dotaz na ministra zahraničních věcí a potom odpovím přesně.

Jinak k církevním restitucím jsem se vyjádřil, článek k tomuto tématu je na těchto mých stránkách. Zde pro ilustraci dodám jenom stručný fakt srovnání církevních a civilních restitucí u půdy. Zatímco zemědělci dostávali finanční vyrovnání v případě, že jejich půda jim nemohla být vydaná 4 Kč za metr zemědělské půdy, za tutéž půdu dostane církev 40 Kč a nějaké haléře! A ještě druhá poznámka - zákon o církevních restitucích byl prosazen hlasem odsouzeného poslance ODS s tím, že po hlasování nastoupil v řádu desítek hodin vězení! Takže rozhodl kriminálník.