Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2015 20:43:18 - Česká pravda

Tak a jsme ve válce s Ruskem ???

Vojska NATO vstupují oficiálně na východní bojiště.
Tomu také nasvědčují horečné přípravy jednotek NATO v polském Štětíně i v Pobaltí. Jak uvedl Stoltneberg jednotky „velmi rychlého“ nasazení jsou v případě krize připraveny k boji za 48 hodin. Jediné co plán postupu brzdí, aby mohla vojska NATO (ČR přispěla jednotkami rychlé reakce a motostřeleckou brigádou, která bude operovat pod velením Wehrmachtu) zaujmout postavení po celé šíři fronty, jsou ti zpropadení separatisté na Donbasu, kteří tu již dávno neměli být: "Ukrajina se musí ještě vypořádat s dobře vyzbrojenými separatisty, které podporuje a vyzbrojuje Rusko," řekl Stoltenberg na zasedání NATO po jednání s ukrajinským ministrem obrany Stepanem Poltorakem. A pak už nebude nic bránit tomu, aby operace Barbarrosa 2 byla kdykoli připravena ke spuštění.

Nemrazí vás z toho ??? nebo je Vám horko ???
Jakou máte teplotu "NATO válečnických nohou" . Je to válka "studená" či už "horká" a nebude z ní "atomová" ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2015 10:46:44 - Ing. Antonín Seďa
Chtělo by se zvolat: ó jaké hlouposti může člověk ve 21. století vypustit... Ale protože jsem slušný, tak se opět pokusím reagovat. Předně, jednotky USA budou rozmístěny v některých členských státech NATO z toho důvodu, že se tyto státy cíti býti ohroženy RF. K tomu mimochodem slouží NATO. Budování sil velmi rychlé reakce NATO je opět reakcí na poslední kroky RF, zejména na Krymu a na východní Ukrajině. Dnes jsem opět slyšel další z řady provokací pana prezidenta Putina, že prověří legitimitu vzniku pobaltských států. RF má imperiální choutky a jedinou reakcí na přezbrojování armády či posilování ruských vojsk v Kaliningradské oblasti je rozmísťování vojenských jednotek NATO. I když se mi současná situace nelíbí, rozumím Litvě, Lotyšsku a Estonsku, že se obávají z expanzních choutek Ruska. Srovnávat umístění koaličních vojsk s historií 2., světové války je věrolomné a ubohé. To potom by jste musel vzpomět i pakt mezi Ruskem a Německem a další "dohody", které stále leží v srdcích Poláků atd. Otázka východní Ukrajiny je zřejmá. Nelze budovat stát bez toho, že bude zajištěna jeho bezpečnost a celistvost. To ovšem ví i ruská strana, která se všemožnými prostředky snaží tomuto mírovému procesu zabránit. Nejen ekonomickým tlakem na energetickou bezpečnost Ukrajiny, ale i vyzbrojováním tzv. separatistů či přítomností svých speciálních jednotek v Luhansku a na Donbase. Existují o tom jasné důkazy a to nejen zpravodajských služeb. Já jsem vždy podpoorval a budu i nadále podporovat mírové a diplomatické urovnání sporů. A opravdu nechci hrotit již tak velké problémy ve vztazích mezi EU a NATO na jedné straně a RF na straně druhé. ČR je členem jak EU, tak NATO, a proto doufám, že i Vy víte, na které straně sporu stojíte. Pokud to nevíte, pak Vás docela lituji.