ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2015 11:36:18 - Janáček P.

sport

Co jste jako senátor udělal pro podporu sportu? Kvůli tomu jste přeci kandidoval. Poslední dobou mi ale přijde, že všichni řeší jen uprchlíky. Podle mě existuje ale i řada dalších problémů, které je třeba neprodleně začít řešit

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2015 16:31:38 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

dovolte, abych Vás trošku poopravil. Nekandidoval jsem pouze kvůli oblasti sportu, problémů k řešení je, jak sám uvádíte, daleko více. Podpoře sportu se však věnuji již řadu let. Jako soukromá osoba, jako podnikatel a v posledních měsících také jako senátor. Možná víte, že jsem již před téměř patnácti lety založil také nadaci, která pomáhá mimo jiné právě sportu, a to včetně těch nejmenších vesnických klubů, kde jsou problémy nejcitelnější. Spolu s tátou jsme na Slovácku položili základy fotbalové akademie, která vychovala již řadu fotbalových hvězd, vybudovali fotbalový stadion a v rámci podnikání dlouhodobě podporuji sport na všech jeho úrovních a dávám do něj velké prostředky.

Tím, že se zástupci jednotlivých organizací komunikuji, vím, že sportovní organizace velmi trápí nedostatek finančních prostředků a zejména pak jejich absolutní nepředvídatelnost. Proto musí navyšovat poplatky a to se zase odráží na klesajícím zájmu o sport. Proto se ze své pozice senátora a místopředsedy podvýboru pro sport aktivně snažím právě toto změnit. Pořádám a účastním se kulatých stolů, komunikuji se všemi svazy, jednal jsem s náměstkem ministryně školství a podobně. Sport potřebuje systematické vedení a stabilní financování s jasnými pravidly, kterého nedosáhneme jinak, než vznikem Ministerstva sportu. Jedině tím můžeme docílit toho, aby děti a mládež opět aktivně sportovaly a měly k tomu vytvořeny odpovídající materiální i personální podmínky. Vždyť 91% veškerých sportovních zařízení u nás je starší dvaceti let, což osobně považuji za velkou ostudu.

S pozdravem

Ivo Valenta