MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2015 10:12:33 - Berika

Úprk uprchlíků

Dosud jsem byla pro pomoc uprchlíkům, ale po včerejšku, kdy se snažili útéct z uprchlického tábora, nevím. K čemu jim máme pomáhat, když oni o to nestojí? Myslíte, že je namístě s nimi vyjednávat? Co jsme jim udělali, krom toho, že jsme je zadarmo ubytovali a nasytili, že chtějí pryč a drží hladovku? A myslíte, že by tuto kauzu měla vláda reflektovat při rozhodování o přijetí dalších uprchlíků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2015 9:04:05 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní,

co se konkrétně dělo v táboře v Bělé pod Bezdězem nevím. Nebyl jsem tam a i našim médiím již, ve vší úctě, nevěřím. Musím souhlasit s panem prezidentem – nikdo je k nám nezval. A jsem-li někde host, musím se podle toho chovat. Na druhé straně je otázkou, zdali chtěli zakotvit právě u nás a ještě ke všemu v nějakém uprchlickém lágru. Jenže to, s výjimkou jejich zadržení, není náš problém. Je též poněkud zvláštní, že se vůbec tolik zabýváme lidmi, kteří se na naše území dostávají bez potřebných víz a bez finančních prostředků. Zkuste si za podobných podmínek vstoupit třeba na území USA. Mimochodem té mocnosti, která alespoň z mého pohledu je jednoznačně za chaos na území mnohých států tzv. třetího světu a následnou uprchlickou vlnu plně zodpovědná! Ale oni sami jsou “za vodou”.

Takže až opět naší zemí pojede demonstrativně konvoj jejich obrněnců na manévry do Uher, nechť se jich mnozí ti, co jim zase budou u silnic mávat, na tohle vše zeptají. Třeba budou mít od svých politruků připravenou odpověď. Já osobně bych za nás nezvané hosty nejen odmítal, ale dokonce v drtivé většině vracel tam, odkud přišli. Je mi líto. Jenže na tohle se mne, jako prostého řadového poslance, bohužel, nikdo neptá. Rozhodují jiní a jinde. Třeba pak mj. budete jako voliči při příštích eurovolbách opatrnější. K tomu vám přeji mnoho štěstí. Impotenci celé slavné EU a neskonalou sobeckou USA snad již přehlédnout, vyjma některých zaslepenců, nejde.

S úctou  jk