Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.08.2015 21:32:55 - Svozil Pavel

Kdy Vy otevřete oči ???

Cituji (http://goo.gl/mwWak4 ) ....Přece nelze donekonečna zavírat oči nad nezaměstnaností a přitom v národním hospodářství schází tisíce pracovníků. Prostě někde je systémová chyba, kterou je nutno co nejrychleji napravit..... !!!! tak chází tisíce versus statisíce !!! ...ojojoj ... a předěláme ženy matky (kde je problém nezaměstnanosti přímo vražedný na dělníky ....
můžete říci kolik zaměstnavatelů nahlásilo na úřady práce volná místa a nikdo se jim neozval kvůli tomu že nabízeli moc vysoký plat ....jaké profese chybí , proč náhle zmizly ???
Jinak je to oranžové klišé a žvásty politika.

Bože jste tak vzdálen od reality , kdy naposledy jste sháněl místo ???

Asi se podívíte, ale ta systémová chyba je v "kapitalismu" , nějak jste zapoměl na sociální demokraty před 100 lety , kteří alespoň tu systémovou chybu chtěli odtranit zespolenčeštěním výrobních prostředků .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2015 10:44:39 - Ing. Antonín Seďa
Mohu vás ujistit, že oči mám stále otevřené a na rozdíl od vás, mám i přesné údaje. Možná, že jsme se nepochopili, tak se pokusím vysvětlit to, o čem jsem mluvil. Jinak jsem zaměstnání naposledy sháněl v roce 2002 a mohu říci, že o mě byl velký zájem, a to i v zahraničí. Já nechci polemizovat o výši platů atd., protože často navštěvuji firmy a podnikatele v regionu a jsem velmi přesně obeznámen nejen s výší platů a mezd, ale i s požadavkami podniků. Takže u nás v regionu jsou podprůměrné platy, a pokud se týká například techniků, pak jsou v porovnání s Prahou či Brnem nižší cca o třetinu. Tady si myslím je chybou těchto firem, že neplatí vyyší mzdy, i když po pravdě řečeno, i tady se situace postupně mění. Rekvalifikace provádějí soukromé společnosti a ti mají zájem nikoliv na zaměstnání, ale na státní dotace z MPSV. Proto jsem hovořil o tom, že úřady práce spíše evidují, než by měly individuální přístup k nezaměstnaným. Nneí totiž pravda, že nezaměstnaní nechtějí dělat. Problémem je například i to, že ve službách jsou strašně nízké mzdy, blížící se minimální mzdě v ČR. A ta je i přes postupné zvyšování stále jedna z nejnižších v EU. Takže tady bych preferoval větší informovanost úřadů práce o potřebách trhu a těmto potřebám je nutno přizpůsobit rekvalifikace. To, že schází desítky tisíc techniků, strojařů, výrobních dělníků či stavařů je všeobecně známo a lze přesně dovodit i které profese. Vůbec nerozumím tomu, proč mě urážíte, že mé názory jsou pouze klišé nebo žvásty. Já na rozdíl od vás mám zodpovědnost za vývoj naší společnosti a za řešení problémů občanů. Nevím, jak vy sám se zapojujete do politiky, ale pokud je to pouze tímto napadáním, tak bych se být vámi styděl. Ono je totiž velmi jednoduché něco či někoho kritizovat, ale hledat konkrétní a realizovatelná řešení problémů je daleko složitější. A co se týká sociální demokracie, pak vás musím ujistit, že znám nejen její historii, ale i současnost. A jak se mění společnost, tak se musí měnit i sociální demokracie. Nicméně základy jsou stále stejné, a to je svoboda, solidarita a demokracie. Máte pravdu v tom, že současná ČSSD nechce a nebude znárodňovat. To je rozdíl mezi námi a komunistickou stranou. Ta to však z důvodu populismu raději také navrhovat nebude.