Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.09.2015 14:48:31 - neblokujtemne!

Vaše odpovědi nevyvrátily názor na zbytečnost EU.

Již po dobu více než dvou měsíců směřují do Evropy tisíce běženců, kteří by se měli přihlásit a být evidování v první zemi EU, jejiž hranice překročí. Je příliš smělým tvrzením, že k tomu dochází. Řecko a Itálie to zajistit nemohou a co udělala EU? Dlouhodobě řešila s Řeckem dluhy a o poskytnutí pomoci s běženci ani zmínka. V krizi s běženci dlouhodobě neexistovala, mimo nesmyslé kvóty, žádná spolupráce v rámci EU.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2015 16:12:11 - Tomáš Zdechovský
 Právě to je problém národních států (v tomto případě jmenovitě Řecka a Itálie) , že nejsou běženci zaevidováni v první zemi EU, do které přijdou. Protože se uprchlická krize je přeshraniční problém, spolupráce nejlépe v rámci EU je zde naprosto nezbytná.  Není zde žádná jiná entita, která by mohla EU plnohodnotným způsobem nahradit. Pokud nejsou státy EU schopné spolupracovat, je to pak veliký problém samotných států. EU jako taková zde za nic nemůže. 

TZ