Mgr. Igor Jakubčík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2015 10:43:43 - Martin Veselý

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pohrozit-Cechum-vyloucenim-z-Evropske-unie-kdyz-neprijmou-kvoty-uderilo-z-OSN-400365

Nejdříve nám hrozily ztrátou dotací, teď vyloučením z EU? Co bude následovat? A není pro nás za těchto okolností lepší, abychom z EU vystoupili sami, se ctí? A je vůbec šance, jak můžeme povinnému přijetí kvót, které bylo schváleno i proti naší vůli, bránit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2015 15:42:47 - Mgr. Igor Jakubčík
Dobrý den, myslím si, že vystoupení z EU není na pořadu dne. Sice se povinnému přijetí kvót velmi těžko bránit, ale můj osobní názor je, že tento krok je technicky neproveditelný. Nelze někoho nutit být tam, kde být nechce, jednalo by se o naprosto bezprecedentní porušení jeho lidských práv. Musíme počítat s tím, že se tito násilím přerozdělení migranti budou bránit právní cestou, finance na to mají. A dále, jakým způsobem je donutíme, aby se do určené země dopravili? Spoutáme je? Použijeme jiné donucovací prostředky? Kdyby chtěli zůstat v ČR, tak by tu zůstali a nepřekračovali by nelegálně hranici se SRN. Proto si myslím, že to hlasování o povinném přerozdělení migrantů ministry vnitra EU byl pouze populistický krok směrem k voličům v jejich zemích.