Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2015 19:51:30 - Chalan Jan

Jak jste dospšl k takovému "pokroku"

že jete opustil "NATO definice pro Sýrii" ..."umírnění rebelové či umírněná opozice made in USA" a přešel na "syrské povstalce". Je to tím že "umírnění rebelové" se jaksi vypařili ?
Nezmýlil jste se ? nejsou to spíše "umírnění loupežníci či zbojníci" .... tu povstane "ta zbojná tlupa" tu "ona zbojná tlupa" , zlí jazykové tvrdí prý je jich více než do kolikati CIA dokáže napočítat ?
Koukal jsem na weby natoaktual.cz , weby NATO , NATO PA a nikde se tento výraz neobjevuje ani ve vztahu NATO k Iráku a Afganistánu. Teď přenášíte pozornost na že Rusové "bombardují civilisty" ale neřekl jste kde a proč je jejich munice méně přesná než v Kunduzu..... , myslíte si že propagandistické zdroje NATO PA jsou věrohodné ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2015 14:56:25 - Ing. Antonín Seďa
 Situaci v Sýrii jsem rozebíral s rozeným Syřanem - Kurdem, který žije v ČR. Ten mi osvětlil nejen vznik IS, ale i historické konotace, včetně názoru Syřanů na Asadům režim. Je třeba také nezapomínat na Arabské jaro, které probudilo v Syřanech touhu po změně diktátora. Takže je docela jedno, zda tyto bojovníky nazýváme umírnění rebelové či umírněná opozice nebo syrští povstalci. Meritem je jejich snaha o odstranění Asada a jeho krvavý režim. Na druhou stranu nelze zapomínat, co je v současné době větším nebezpečím než Asadův režim a tím je IS. To si snad uvědomují nejen Rusové, ale i Američané. Co se týká navádění letounů, pak je velmi těžké i při současných technických možnostech, stoprocentně zajistit, že nedojde k civilním ztrátám na životě či k chybám. Mimochodem armáda USA tuto chybu v Kunduzu uznala a bude se finančně s pozůstalými vyrovnávat. RF v rámci boje proti bojovníkům IS bombardují i pozice rebelů a povstalců, tak jako Turecko často útočí proti bojovníkům kurdské separatistické organizace. Tohle pouze konstatuji, ale Rusům jde o to, zachránit Asadův režim. A je jim jedno, zda bojují proti bojovníkům IS nebo proti syrským povstalcům. To druhé kritizují USA i EU. Nevím o žádné propagandě PS NATO. Doporučuji si například přečíst zprávu o modernizaci ruské armády, kterou projednal výbor pro vědu a technologie PS NATO.