Ing. Jiří Hrabák

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 11:38:49 - Horáková

koalice

Skutečně uvažujete v případě rozpadu koalice spolupracovat v Praze s ANO a ČSSD? To není jiná možnost? A co říkáte na to, že se sama koalice navzájem tahle vyvraždila?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2015 14:30:06 - Ing. Jiří Hrabák

Děkuji za Váš dotaz. Je pravda, že koalice se navzájem vyvraždila. Bohužel je to vyústění problémů, které jejich zástupci dlouhodobě neřešili a zametali pod koberec. Koalice neměla sílu fungovat společně, natož jednotně vystupovat na veřejnosti. Největší odpovědnost za tuto situaci však nese hnutí ANO, které vyhrálo volby a je tedy jeho povinností zajistit, aby město fungovalo. Bohužel však můžeme sledovat, že zastupitelský klub ANO není tak úplně jednotný ve svých vyjádřeních či hlasováních, natož v názorech na řešení vzniklé krize.

Co se týče možných řešení současné krize, nelze nyní předjímat výsledky jednání. Odpovědností každého zastupitele, resp. zastupitelského klubu, kterého je členem, je hájit zájem hl. m. Prahy. V daném případě je odpovědností každého klubu spolupracovat na řešení, které může být dlouhodobě funkční.

Klub TOP 09 tudíž musí jednat se všemi demokratickými kluby. Výsledkem těchto jednání musí být uspořádání, kde bude možné volební období dokončit tzv. bez ztráty kytičky. Je především zájmem Prahy, aby měla stabilní vedení a nebyla narušena kontinuita v činnostech a výzvách, kterým Praha čelí či bude v následujících obdobích čelit (metro D, Opencard, Škodův palác, uprchlická krize či plnění závazků vyplývajících z členství v EU).

TOP 09 vždy k těmto záležitostem přistupovala odpovědně, a to bez ohledu na to, zda by výsledkem jednání měla být participace v koalici či v opozici. Věřím, že nadcházející týdny ukážou, jaké změny je nutné provést k tomu, aby město fungovalo standardním a bezproblémovým způsobem.