Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 13:03:42 - NaššštvanáMiš

Do každé farnosti jedna muslimská rodina

Pane Ministře, jak se vám líbí myšlenka do každé farnosti jedna rodina. Já osobně jsem nevřící ale znám dějiny. Vždyť křesťané vedou s muslimy odvěkou válku. Mě toto přijde, jako sebevražda křesťanů, pokud to opravdu udělají. Jak se k tomu stavíte vy? Já nemám problém pomáhat matkám s dětmi, silných mužů se bojím! Není pro Vás jako ministra a člověka alarmující i to, že se lidé bojí a oni se opravdu bojí? Přemýšleli jste někdy ve vládě nad zákazem některých muslimských zákonů? Tady čerpám z Australských zákonů. Autralané sami postavili právo Šaría mimo zákon, nešlo by alespoň takto zmírnit napětí? Krom toho vrátit sdělovacím prostředkům možnost nás opravdu pravdivě informovat. Jsou to věci, které mě neuvěřitelně znepokojují a chtěla bych na ně znát odpověď. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2015 20:00:47 - Mgr. Daniel Herman
Vážená pisatelko,
jsem přesvědčený, že nelze nikomu nařizovat míru solidarity, kterou má věnovat druhým. To je individuální rozhodnutí a odpovědnost konkrétního člověka, rodiny, společenství, farnosti nebo i státu. Právě proto jsem na vládě hlasoval proti povinným kvótám. Solidarita s trpícími a lidmi v nouzi je velmi důležitá, ale nesmí k ní být nikdo nucen. Musí vycházet ze svobodného rozhodnutí a možností. Pokud se některá farnost rozhodne umožnit např. nějaké uprchlické rodině ubytování a začleňování do společnosti, je to jistě krok správným směrem. Finální odpovědnost je na státu a tedy na nás politicích. Musíme se postarat především o bezpečí vlastních občanů a podle možností naší země pomoci těm, kteří pomoc skutečně potřebují a ty, kteří nesplňují podmínky např. k udělení azylu, repatriovat. Na vládě pravidelně nad různými aspekty uprchlické krize diskutujeme a snažíme se najít optimální řešení palčivých problémů.