Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2015 16:15:56 - Klepíšek Jan

Anexe Sárska , Krymu a pod ....?

Než budete pokračovat v blábolech o "anexu Krymu" .....Víte Vy vůlec o této první Poválečné Anexi coby změěn výsledků WW2?
...Před 60 lety se v Sársku, které bylo odděleno od Německa po druhé světové válce a bylo připojeno k Francii, konalo referendum o znovusjednocení se západním Německem. Většina - 67,7% - populace hlasovala proti postavení Sárska, které by učinilo zemi jakýmsi „evropským státem", . Poté byl tento výsledek interpretován jako souhlas lidí ke znovusjednocení, a později, v roce 1957, se území oficiálně vrátilo zpět Německu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2015 15:09:12 - Ing. Antonín Seďa
 O Sársku toho znám mnoho a nejenom události před 60. lety hovoří o problémem v této oblasti. Stačí si připomenout napoleonské války, velkou průmyslovou revoluci, první světovou válku a také události počátku 2. světové války. Nicméně nejen podle mne, ale i EU a OSN se jedná ze strany RF o anexi a na tom nic nezměníte. Pokud hovoříte o nepovedeném referendu, pak se ptám, jak může toto referendum pořádat na území jednoho nezávislého státu stát druhý. Přece nejde o souhglas či nesouhlas obyvatel Krymu, ale o skutečnost, že se tento souhlas děl pod hlavněmi vojenských jednotek. To je ten rozdíl mezi Vámi zmiňovanými událostmi.