Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 10:21:05 - susan

Myslíte, že jsme jako národ dost solidární?

Z čeho podle vás pramení český nacionalismus? Je to snad proto, že jsme se samostatným státem stali až teprve nedávno? Ostatně včera jsme si to výročí připomínali. A nebo si myslíte, že jsme jen moc pohodlní a nechceme si přidělávat starosti? Můj dojem je, že ano, ale pokud by hrozilo nějaké nebezpečí nám, byly bysme nejvíce slyšet a dožadovali se práv na azyl v různých zemích.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.11.2015 20:41:02 - Mgr. Daniel Herman
Vážená Susan,
myslím si, že jsme vcelku solidárním národem. Projevuje se to především ve chvílích např. přírodních pohrom, ať už doma nebo ve světě. Nevím, co máte na mysli "českým nacionalismem"? Nemyslím si, že bychom měli přehnané nacionální cítění. Naopak se domnívám, že zdravá národní hrdost nám docela schází. To ovšem není nacionalismus. Zdravé národní cítění rozhodně není namířeno proti druhým, ale vychází z uvědomování si pozitivních stránek vlastního národa.