Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2015 10:00:46 - Sobotka Jan

kultura

Dobrý den. Zajímalo by mě, zda v souvislosti s blížícím výročím Karla IV. jsou plánovány i nějaké akce mimo Prahu a okolí? A nemyslíte, že je škoda, že se kultura tolik soustředí jen na hlavní město? Dodnes třeba nechápu, proč Praha tolik usilovala o Slovanskou epopej. Má řadu skvostů i bez ní. Jak se na to díváte vy? A plánujete jako ministr nějakou změnu? Sobotka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2015 7:34:07 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Sobotko,
700. výročí narození Karla IV. bude mít nejen celorepublikový, ale i mezinárodní rozměr. Připravuje se celá řada sympozií, výstav, publikací, které nejsou vázány na Prahu. Na druhou stranu je přirozené, že hlavní město je centrem nejen společenského a politického, ale i kulturního života země. Souhlasím s Vámi, že je třeba kulturní život v regionech podporovat. Osobně se o to snaším programově. Chápu to o to více, že sám pocházím z Českých Budějovic a tuto potřebu jsem i zažíval. V tomto smyslu se dívám i na diskusi kolem umístění Slovanské epopeje. Z pozice ministra se snažím regiony podporovat, v tom smyslu, jak jsem uvedl.