Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2015 15:20:24 - simír

odborníci

Znám spoustu kvalitních řemeslníků, kteří na to ale nemají papír. Někde vám řeknou i na rovinu, že byste se jim hrozně hodil, ale nemůžou vás vzít, protože nemáte školu a musí vzít někoho s papírem, i když není třeba tak zručný. Přijde vám to správné? Možná mi namítnete, že vzdělání si člověk může doplnit vždycky. Lidi, co mají ale třeba rodiny a hlavně určitý věk se ale na školu už většinou příliš nehrnou a mají svých starostí dost i bez toho.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2015 16:59:50 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. osobně si myslím na základě mých zkušeností, že nemáte pravdu, protože na některé práce či řemesla papír opravdu nepotřebujete. Pouze tam, kde zákon požaduje revizní činnost či jinou kvalifikaci, tak potvrzujete potvrdit svoje vzdělání. Dokonce na mnoho volných povolání či ve službách již dnes nikdo žádné vzdělání nepožaduje. taková je praxe a opravdu nevím, zda je dobrá. Já bych byl raději, kdyby vše fungovalo , jak má. To znamená, že učiliště by vychovalo kvalitě připravené řemeslníky a další profese, včetně požadovaných praxí. Ale rozumím námitkám, že ne všichni nezaměstnaní jsou zaměstnatelní. Těm, kteří nejsou, pak by měl pomoci stát či obce. například na veřejně prospěšné práce či práce v sociálních službách. Také znám jak ty, kteří chtějí slušně placenou práci a nemohou ji najít , ale znát také ty, kteří se práci vyhýbají jako čert kříži. Ale k tomu, aby někdo kontroloval jsou jiné úřady, než poslanecká sněmovna či politici.