Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2015 11:20:54 - J Klapáč

Nemělo by NATO vstoupit do Flaškové Války v UKR parlamentu

a pomoci Tymošenkové a Demokracii ?
Tymošenková bojkotuje parlament kvůli rvačce a úderu lahví .....http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/385698-tymosenkova-bojkotuje-parlament-kvuli-rvacce-a-uderu-lahvi.html

Bude to bezva důvod posunout se na Východ do pozic k útoku na Rusko....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2015 17:33:03 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, co mají čtenáři PL stále s tou válkou mezi RF a NATO. Nevěřím totiž, že by byli tak nerozumní, aby si ji dokonce přáli. Zahrávat si s ohněm nedoporučuji nikomu a bezpečnostní situace kolem nás je natolik vážná, že posouvat tyto témata k úvahám o válce je nezodpovědné. Nicméně platí, že řada menších členských zemí Aliance se po anexi Krymu ruskými jednotkami bojí, že podobný scénář může prezident Putin použít i například v pobaltských státech  (a nejen v nich). Proto některé státy NATO volají po umístění jednotek, zejména těch amerických, na svém území či nakupují novou techniku. Což je pouze reakce na modernizaci ruské armády. Naše země má své národní zájmy a prozatím se snaží vyvažovat tyto zájmy, zejména ekonomické, se zajištěním naší bezpečnbosti. Rozhodně si nemyslím, že by se NATO mělo nějak angažovat na Ukrajině. Pouze v rámci výcviku ukrajinské armády či dodáním výstroje je možno pomoci Ukrajině jako celku. To, co je důležité je zastavení bojů a bezpečnostní stabilita na východní Ukrajině. Bez ní nelze přijímat opatření, které by demokratizovali ukrajinskou společnost a které by zastabilizovaly ekonomiku. Proto je dobře, že ČR ratifikovala smlouvu o přidružení Ukrajiny k EU, protože má na ukrajinskou vládu nástroj, jak přesvědčit vládu, aby přijímala zákony a rozhodnutí, která umožní Ukrajině cestu k demokratické a svobodné společnosti. Ž8dná země by se neměla plést do vnitřních záležitostí Ukrajiny a měla by se respektovat rozhodnutí ukrajinské vlády a ukrajinského parlamentu, kteří vzešly ze svobodných voleb. Právo Ukrajinců je svobodně se rozhodnout, zda v budoucnu vstoupí do EU či NATO či s kým budou politicky a ekonomicky spolupracovat.