Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 9:39:53 - Kateřina Karásková, Praha

uprchlíci

Dobrý den, chtěla bych se vám zeptat na dvě věci, které spolu tak trochu souvisí. Za prvé, proč si myslíte že Německo najednou změnilo přístup k uprchlíkům? Ještě nedávno Merkelová slibovala azyl všem uprchlíkům. To byla tak naivní, že si myslela, že to bude možné v praxi, nebo co se stalo? A druhá věc, jak podle vás zajistit, aby nedošlo k tak masivnímu exodu také v případě afrického obyvatelstva? Hodně se o tom teď mluví. I když je to za 5 minut dvanáct lepší než po dvanácté...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.11.2015 21:47:55 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní Karásková,
nelze říci, že by Německo slibovalo azyl všem uprchlíkům, nicméně některá prohlášení paní Merkelové, především vůči uprchlíkům ze Sýrie, neúměrně zvýšila příliv lidí právě do Německa, jehož kapacity začaly být vyčerpané. Někteří němečtí politici začali na tyto skutečnosti upozorňovat a zároveň požadovat změnu německé azylové politiky směrem k většímu realismu.
Nejefektivnější prevencí nových uprchlických vln je vyřešení příčin masivního exodu v domovských zemích. To se týká Afriky, Asie i dalších nestabilních částí světa. Zde je ovšem nutná široká mezinárodní spolupráce.