ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2015 10:46:54 - Pariska

teroristický útok

Prý hrozí teroristické útoky i dalším evropským zemím? Můžete být konkrétnější? Osobně se bojím, že se cílem teroristů stanou vánoční trhy, které jsou hojně navštěvované. Lze očekávat, že bude policie o vánocích v ulicích posílena i u nás? Jezdí sem hodně turistů a vzhledem k vybavenosti naší policie a armády bych řekla, že jsme pro teroristy snadným cílem. Jak moc je podle vás ČR v nebezpečí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.11.2015 15:22:20 - Marek Černoch
Toto je spíš otázka na zpravodajské služby a policii. Doufám, že budou konat, přičemž přeci jen máme jistou výhodu v tom, že u nás na rozdíl od řady západních zemí nemáme početnou muslimskou menšinu, v níž se může potenciální terorista snadno skrýt. Zde se potvrzuje, že jsme měli pravdu, když jsme se právě z bezpečnostních důvodů stavěli proti muslimské imigraci.  Nicméně riziko jistě není nulové - i v minulosti se stalo, že islámští teroristé cestovali přes české území. Věřím, že pokud budou indicie o tom, že u nás může dojít k teroristickým atentátům, tak bezpečnostní složky včas vydají upozornění občanům a učiní všechna potřebná protiopatření. I kdyby to mělo znamenat omezení pohybu v ulicích, či vánočních nákupů. Bezpečnost musí být na prvním místě.