ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.11.2015 14:49:46 - Jakub Maděra

Konvička

Jak hodnotíte vyjádření pana prezidenta, že by si s Konvičkou (zcela úmyslně nepíši panem) stoupl znovu na jednu tribunu? U mě tím ztratil poslední špetku úctu, kterou jsem k němu díky jeho postojům z počátku 90. let ještě měl. Ač nejsem volič levice, oceňuji věcné a kultivované vyjádření pana premiéra Sobotky. Vláda jistě dělá pro bezpečnost naší země, co může. Ale pan premiér nechce získávat pochybné body rozněcováním nenávisti a xenofobie, koná diskrétně a nutně i v utajení. Urážet islám jako celek, to nás může spíše ohrozit. I já se bojím fanatiků, islámských, křesťanských, komunistických, fašistických prostě jakýchkoli, ale odmítám vinit všechny muslimy ze všechno zlo na světě. To dělal Hitler, akorát, že místo muslimů obvinil všechny Židy. Hlas lidu nemusí být vždy hlasem božím, ale také ďáblovým. Masaryk se také dokázal postavit proti tzv. většině v době hilsneriády, a čeští "vlastenci" mu za to vytloukli okna. Stejně jako když se postavil proti pravosti rukopisů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2015 10:52:20 - Jan Veleba

 Tak já si myslím, že jste k panu prezidentovi žádnou úctu nechoval a že to je možná jinak. Ale to jsou v tomto případě moje domněnky, usuzuji tak z Vašich komentářů, jaký je tento a Parlamentní listy Vás pouští, když jiné, kteří mně chtějí psát podobné úvahy blokuje - například jednu paní z Plzně.

Pokud pokládáte útok na prezidenta republiky v HN, kde napsal, že Miloš Zeman participuje na strachu občanů a podobné věty, pak já toto nepovažuji za kultivovanost, ale za zbabělost. Takové věty může v dnešní době psát do novin kde kdo, nikoliv však premiér. Miloš Zeman nikdy na neparticipoval na strachu a náladách lidí

Jinak s Vámi souhlasím, že pan premiér, nikoliv ve vztahu k hlavě státu, koná diskrétně a hodně se u toho nausmívá. Ono je to velmi často tak diskrétní, že si z toho člověk může vybrat co chce.

Co vláda dělá pro bezpečnost naší země to ani já jako senátor pořádně nevím a například panu ministru obrany já osobně nevěřím. Ne jako člověku, ale proto, že není kompetentní. Jinak bych mohl vyprávět, jakože veřejně nechci, co nám části senátorů dalo práce, aby byl na nadcházející plénum Senátu zařazen mimořádný bod vztahující se k bezpečnostní situaci ČR a aby ho přišel referovat pan premiér a ministr vnitra.