Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2015 10:57:52 - Kysilková Adéla

Kde zaútočí teroristé příště?

Paní poslankyně, na kolik je podle vás reálné, že teroristé zaútočí i u nás? A nemyslíte, že na na nás svými výroky k muslimům zbytečně upozorňuje prezident? Jsme sice malá země, ale je evidentní, že jsme také snadný cíl a to, že by byl útok v tak malé zemi by teroristům prokázal medvědí službu, jelikož by to mohlo vyvolat strach i v zemích, které si mysleli, že se jich problém netýká. Podle mě další útok nebude v nějaké velké zemi jsou teď maximálně hlídané. Jaký je váš názor? Děkuji. Adéla

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2015 14:58:28 - Mgr. Jana Černochová
 Vážená paní Kysilková,

možnost útoku v ČR samozřejmě úplně vyloučit nelze, nicméně je objektivním faktem, že naše země se v mezinárodním srovnání řadí spíše do skupiny těch bezpečnějších. Odhadovat, zda, kdy a kde dojde k dalšímu teroristickému útoku je nesmírně obtížné a já takto spekulovat nechci a neumím. Nedomnívám se, že skutečným důvodem k teroristickému útoku by mohly být jen výroky určitého politika. Podobné výroky či jiné projevy teroristé používají pouze jako záminku, ale důvodem k teroristickým činům je nenávist vůči západní společnosti jako takové, snaha zastrašit ji a zlomit. Právě proto nesmíme strachu podléhat, neboť teroristé by tím dosáhli svého úmyslu. Závěrem tedy mohu jen shrnout to, že pravděpodobnost podobného útoku v naší zemi je malá, nikoliv však zcela nulová.