Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2015 13:22:16 - Antonín Neubauer

zbraně

Dobrý den,paní poslankyně,tak z nás chce totalitní Brusel udělat stádo ovcí hnaných na porážku?To si teroristé budou legalizovat zbraně,aby nás bez obrany mohli střílet jak na střelnici?Snažte se tomu zabránit,ani za minulého režimu totalita nedosáhla takové úrovně,jako z Bruselu.Přeji hezký den,Neubauer A.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2015 14:54:57 - Mgr. Jana Černochová
 Vážený pane Neubauere,

věřte, že pro to učiním maximum. Omezení práv legálních držitelů zbraní je pro mě naprosto nepřijatelné a jako opatření činěné v reakci na nedávné teroristické útoky v Paříži jej považuji za nesmysl, který je zcela příznačný pro byrokratické uvažování vrcholných představitelů Evropské komise. Mezi omezením legálně držených zbraní a snížením rizika teroristických činů v žádném případě neexistuje přímá úměra. Proto tento návrh považuji spíše za zneužití situace různými pacifisty. Učinila jsem již několik kroků k tomu, aby tato směrnice nebyla schválena, komunikuji v této záležitosti s českými europoslanci a navrhovala jsem, aby o této záležitosti jednala také Poslanecká sněmovna a aby schválila ostře odmítavé stanovisko. Tato má snaha byla však bohužel zmařena vládní koalicí. Přesto se o to budu pokoušet opakovaně. Děkuji za Vaši podporu.

Jana Černochová