Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2016 9:36:23 - laco

Už jste si na úkor našich dětí a nemocných našetřili pro uprchlíky?

Další ostuda pro Českou republiku: Země nemá peníze na obědy pro školáky z chudých rodin. Víčka od PET lahví na nemocné děti byly jen začátek. Miliardář Tykač dělá sbírku na obědy pro děti ve státních školách!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2016 11:00:55 - Ing. Antonín Seďa
 Nemohu souhlasit s tvrzením, že stát nemá na příspěvek na stravné pro školáky. Předně obědy si hradí každý žák a nejsou placeny ze státního rozpočtu, ale stát pomocí krajů platí pouze příspěvek na tyto obědy. To, že existují rodiny, které nemají na dorovnání ceny obědů, nikdo nezpochybňuje. Ale zde je nutno uplatnit princip sociální dávky pro tyto školáky a pro tyto rodiny. ČR má mnoho problémů, ale zároveň je nutno říci, že náš sociální systém je docela kvalitní i adresný. Souhlasím s tím, že sbírání víček od PET lahví či další charitativní akce pro nemocné jsou ostudou země a zejména zdravotních pojišťoven. Ty totiž nehradí některá velmi závažbá onemocnění, která si vyžadují desítky milionů korun léčby a to většinou pouze udržovací. Já jsem již za dob paní ministryně Součkové či Emmerové navrhoval vytvoření zdravotního fondu přímo na ministerstvu zdravotnictví, ze kterého by tyto závažné nemoci byly hrazeny. Ale po pravdě se tento záměr doposud nepodařil uskutečnit a to z důvodu legislativních. Pana Tykače bych se zeptal, kde a jakým způsobem získal první miliardu korun. Zda to nebylo náhodou na úkor státního rozpočtu. Ale jinak, pokud je pravdou jeho podpora, pak je nutno ocenit každou sbírku pro sociálně slabé či nemocné děti. Mohu vám slíbit, že se daným problémem budu i nadále zabývat.