Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2016 13:16:05 - Kalorka

Krajské volby 2016

Je pravda, že se Svobodní chystají ke spolupráci se stranou soukromníků, kterou financuje senátor Valenta.
Pokud ano, můžete sdělit, v jakém rozsahu, zda půjde o koalice nebo pouhou dílčí spolupráci, atd.atd. Děkuji moc, doufám, že své budoucí voličce odpovíte co nejdříve. MJ

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2016 16:07:53 - Ing. Alois Sečkár
Dobrý den,

spolupráce je postavená na dobrovolné spolupráci konkrétních lidí v konkrétních krajích při krajských volbách 2016 - kde se členové Svobodných a Soukromníků dohodnou, že mají společné body a zájmy, může vzniknout společná předvolební koalice (zatím to vypadá v Pardubickém a Středočeském kraji, uvidíme, zda ještě někde jinde, podle mě to nebude víc jak polovina krajů)...smlouvy jsou plně v režii jednotlivých krajů (a tedy hlasování všech členů z tohoto kraje na tzv. krajském sněmu), medializovaná smlouva o spolupráci podepsaná tento týden poskytuje jen jakýsi rámec, jak by případně mohla koaliční smlouva vypadat...

Rozhodně nejsou součástí dohod nějaké závazky (ústupky z programu), které by měly být v rozporu s myšlenkami Svobodných či s dobrými mravy - jinými slovy pan Valenta si nás "nekoupil" ve smyslu toho, že by nám od nynějška začal nařizovat, co prosazovat v jeho prospěch a ani my se mu nebudeme snažit zalíbit v rozporu s našimi zásadami.

Znám poměrně dobře lidi z Pardubického a Středočeského kraje, kteří za nás o spolupráci jednají - jsou to čestní a upřímní lidé, které nevede prospěchářský zájem, tudíž plně spoléhám na to, že je k uzavírání spolupráce vede upřímné přesvědčení, že je to pro dobrou věc...společných témat máme se Soukromníky jistě hodně - svobodný a nezávislý podnikatel/živnostník, který se umí živit sám a potřeboval by hlavně to, aby mu stát dal pokoj a neházel klacky pod nohy, je dnes u nás ohroženým druhem, protože převládá potřeba vše řídit a regulovat centrálně...Svobodní nemohou v tuto chvíli uspět pouze sami, stejně by bylo třeba pro prosazení alespoň části myšlenek spolupracovat s tím nebo oním (pokud bychom nechtěli pouze získat funkce a možnost křičet) a Soukromníci se i mě osobně zdají jako přirozeně nejbližší strana.

Samozřejmě se může ukázat, že to bylo chybné rozhodnutí, proto je v tuto chvíli spolupráce pouze dobrovolná a pouze pro nadcházející krajské volby...poté se uvidí...budu mezi prvními, kdo by začali křičet a kritizovat, pokud by vyšlo najevo, že se na ryzí myšlenky, které nás nyní zdobí, prospěchářsky zapomíná. Bylo by to zklamání a "zrada" i pro mne. Pevně však věřím ve své kolegy, jejich čest a dobrý úsudek.

Ještě poslední věc - u nás v Praze 4 pokud vím žádná organizace Soukromníků nepůsobí, tudíž s nimi nejsem nijak v kontaktu.

S pozdravem,
Sečkár