Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 16:38:28 - dodo13

Nemyslíte, že se to dalo čekat? Co teď bude dál?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sokujici-reportaz-britske-BBC-Merkelova-posila-Turkum-miliardy-dolaru-na-uprchliky-ti-je-ale-pry-tajne-vyvazi-do-valecnych-zon-417303

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2016 10:14:41 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Uprchlická krize se prostě nezvládá a velkou vinu za tuto skutečnost má německá kancléřka. Dokud se EU nepodaří uzavřít hranice schengenského prostoru, pak žádná opatření nebudou účinná. Pokud totiž Turecko neplní dublinské dohody a ponechává přes své území transfer uprchlíků, pak je to velký problém. To, že v současné době hrozí ve východním Turecku sociální problémy v uprchlických táborech atd. , je také zřejmé. V současné době nemám dostatek informací, zda a pokud ano, které, uprchlíky či migranty Turci posílají zpět. EU, včetně Německa se snaží Turkům pomoci finančně, aby zvládali financovat uprchlické tábory. To je v pořádku, ale je otázkou vynakládání s těmito penězi. Podle mého názoru je nutno také daleko výrazněji zasahovat proti organizovanému zločinu, který je na nelegální migraci navázán, zejména převaděčství. Protože pokud to bude výhodný obchod s lidmi, pak se nelegální migrace nezastaví. A nejdůležitější je, zajistit bezpečnostní stabilitu v Sýrii a v Iráku. A to podle posledních událostí je docela problém. Každá zainteresovaná země má v tomto teritoriu své vlastní národní zájmy, které jsou mnohdy v rozporu se zájmy jiných zemí. Proto ta dlouhoodbá nestabilita. Teprve po zajištění bezpečnosti lze pomáhat v oblastech, jako je zdravotnictví, školství, sociální pomoc, průmysl či zemědělství. A pokud Turci opravdu své uprchlíky vyváží do válečných zón, pak věřím, že tato činnost je monitorována zpravodajskými službami. A pokud se ttyo informace ověří, pak je třeba konat. Tohle situaci s uprchlíky neřeší, naopka přilévá olej do válečného ohně.