Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 12:20:48 - Naďa L.

vedení

Proč jste nekandidovala do vedení? Myslím, že na to rozhodně máte. Nebo se připravujete třeba na kandidaturu na prezidentku? Moc bych si přála, aby to byla žena a Němcové se už nedá věřit

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 12:13:12 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

je pravda, že jsem byla ke kandidatuře do vedení ODS opakovaně vyzývána, nicméně rozhodla jsem se o hlasy delegátů na kongresu neucházet. Jsem přesvědčena o tom, že ve vedení ODS by měli být lidé, kteří budou mít dostatek času a kapacity na to se výkonu té dané funkce odpovědně věnovat. Patřím k lidem, kteří se svou práci snaží dělat pečlivě, důsledně a s plným nasazením. Jsem starostkou Prahy 2 a zároveň poslankyní a členkou Výboru pro obranu a Výboru pro bezpečnost PS. Tyto dvě úlohy a s nimi související další povinnosti a role jsou za předpokladu, že se jim chce člověk věnovat naplno, zaměstnáním na 24 hodin denně v pravém slova smyslu. O své případné kandidatuře jsem velmi přemýšlela, nicméně došla jsem k závěru, že můj úspěch by byl na úkor závazků, které jsem dala voličům ve volbách komunálních a ve volbách do Poslanecké sněmovny. Právě proto jsem se nakonec tedy rozhodla se o funkci ve vedení ODS prozatím neucházet. Myslím si, že i přesto mohu být svou prací a svými výsledky ODS prospěšná, neboť pro každou stranu jsou nakonec stejně nejdůležitější konkrétní výsledky práce jejích jednotlivých představitelů.

Pokud jde o kandidaturu na prezidentku, pak věřte, že to je myšlenka, která mne opravdu ještě nikdy nenapadla a Vaši otázku proto vnímám spíše jako milý kompliment, za který velmi děkuji :-)

Jana Černochová