Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.01.2016 13:28:11 - chromozom

ODS

Kde berete tolik sebevědomí? Na mě ODS stále působí jako potápějící se Titanic. Nevěřím tomu, že byste se tak rychle otřepali. Nic jste proto bohužel zatím neudělali. Nebo se pletu? Co byste dělali nebýt Babiše, na kterého stále útočíte? Kdy začnete i vy makat? Je zapotřebí, abyste se vrátili, ale ne takhle. Podle mě jste si důvěru lidí ještě nezískali. Jak taky, když skoro nikdo z ODS neodpovídá na dotazy? Jak to, že jiní to zvládají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 12:11:34 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

žádná politická strana se nemůže ucházet o podporu veřejnosti bez určité míry sebevědomí. ODS si prošla hlubokou krizí, žádná strana v polistopadovém období nezažila takový strmý pád, úbytek voličů, prudkou personální obměnu nebo finanční tíseň. Po téměř třech letech ale mohu odpovědně říct, že na obnově strany bylo odvedeno mnoho práce. Jsme v kondici a jsme připraveni opět usilovat o důvěru voličů. Nikdo netvrdí, že jsme ji již získali, to je přeci zřejmé při pohledu na rozložení preferencí v průzkumech veřejného mínění, nicméně v posledních měsích zaznamenáváme určitý nárůst podpory veřejnosti. A to mě ujišťuje v tom, že jdeme správným směrem. Našim občanům máme co nabídnout, náš program stojí na osvědčených hodnotách, které ODS na české politické scéně dlouhodobě reprezentuje. Na víře ve svobodu, demokracii, společtost odpovědných a aktivních občanů, nízkou míru regulace, vlastenectví, obhajobu našich národních zájmů atd. Máme svůj program, který z těchto principů vychází a který se snažíme prosazovat i z opozičních lavic prostřednictvím desítek legislativních návrhů, které jsme v tomto volebním období již předložili. Jako opoziční strana máme přirozeně jen velmi omezené možnosti k prosazování našich priorit. Ale z toho, co uvádím, je patrné, že naším programem v žádném případě není jen kritika Andreje Babiše. Současná vláda a její politika jsou bohužel diametráně odlišné od naší vize o fungování státu a společnosti. Možná proto se zdá, že se zaměřujeme pouze na její kritiku. Ale taková je úloha opozice: poukazovat na chybné vládní kroky a nabízet vlastní alternativu. 

Jana Černochová