Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2016 11:10:37 - středopravicový volič

Zajímalo by mě, co uděláte pro nápravu?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pribyva-pry-policejni-brutality-Strazci-zakona-se-navic-vzajemne-kryji-417274 Ono se totiž pak není čemu divit, že je u nás policie vnímána veřejností tak negativně a nemá skoro žádný respekt

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 12:08:21 - Mgr. Jana Černochová
Dobrý den,

mnohé z kritických připomínek, jež jsou uvedeny v komentáři, na který článek odkazuje, jsem při projednávání materiálu s názvem Rozvoj Policie ČR v letech 2016 až 2020 na Výboru pro bezpečnost zmiňovala také. Stejně tak jsem v souvislosti s různými konkrétními případy upozorňovala prostřednictvím interpelací na nebezpečí brutality některých policejních zákroků (např. v souvislosti s protesty proti prezidentu Zemanovi). Naprosto se ztotožňuji s tvrzením, že problémem naší policie není ani tolik nedostatek policistů, jako spíš absence vize nebo nějaké ucelené koncepce, která by odpovídala na základní otázky, jako jsou vytýčení úkolů policie, reforma její struktury, modernizace výcviku a také zlepšení její vybavenosti, která se ukazuje být velmi tristní. Tento koncepční materiál je vedením ministerstva vnitra a policie bohužel stále jen slibován a namísto něj byl předložen pouze zmíněný dokument, který je fakticky jen chabou snahou obhájit nároky a požadavky na zvýšení počtu personálu a navýšení rozpočtu. Jako opoziční politička tento stav dlouhodobě kritizuji a nemám jiné možnosti, jak jej změnit. Skutečnost, že jsem zatím nebyla vyslyšena, neznamená, že v této své aktivitě nebudu i nadále pokračovat.

Jana Černochová