Přibývá prý policejní brutality. Strážci zákona se navíc vzájemně kryjí

14.01.2016 22:05

Milan Fendrych se v komentáři na serveru Aktuálně.cz rozepsal o posilování policejního státu. Počty policistů mají v příštích letech vzrůst o čtyři tisíce, a to i navzdory tomu, že se nám vyhýbá uprchlická vlna, alespoň prozatím. V ulicích však možná uvidíme více policejní brutality. Otázkou je, jestli s tím někdo něco udělá.

Přibývá prý policejní brutality. Strážci zákona se navíc vzájemně kryjí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie zatím hlídá vjezd do tunelu

„Poslední roky ukázaly, že policie přitvrdila, její příslušníci se často urvou ze řetězu. Takové jednání bývá tutláno a kryto. Funguje silná, česky pojatá sborová loajalita. Přibývá policejní brutality. Psali jsme mnohokrát o případu zkopaného motorkáře i o dalších kauzách. Mnohé zůstanou skryty, brutalita není nahlášena,“ upozorňuje Fendrych.

Celý komentář najdete zde.

Navíc není jisté, zda s tímto jevem někdo něco udělá. Teoreticky tento úkol leží na bedrech Generální inspekce bezpečnostních sborů, ale není jisté, zda k tomu má dost sil, zvláště s ohledem na události poslední doby. Svou kontrolní roli by mohli uplatnit i poslanci, jenže ti jsou podle komentátora spíše k smíchu vzhledem k pravomocem.

Takže máme policii, kterou vlastně nikdo moc nekontroluje, pouze se počítá s tím, že posílí, tedy alespoň podle koncepce na příští léta. Možná i kvůli uprchlíkům, kteří se nám alespoň zatím vyhýbají. K dovršení všeho zlého občany nechrání, proti některým z nich uplatňuje nepřiměřenou sílu. Dokáže to někdo zastavit, nebo se nakonec změníme v policejní stát?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…